Website migratie voor Terecht Gesteld

Terecht Gesteld is het oudste juridisch faculteitsblad van Nederland dat al jaren actief is om hun lezers te bedienen met interessante artikelen. De oprichting van Terecht Gesteld is begonnen in 1968 en inmiddels is uitgegroeid tot een populair blad. Dit met als doel een bijdrage te leveren tot het overbruggen van de kloof tussen hoogleraren en studenten en het doorbreken van het isolement waarin hoogleraren verkeren.

Uitdaging

Eind 2020 kwam Terecht Gesteld met de vraag om hun volledige communicatie te digitaliseren. Daarvoor was het ontwikkelen van een nieuwe website en digitale oplage nodig. Gezien het feit dat de faculteit al een website had met vindbare content, was een SEO migratie onvermijdelijk.

Samen hebben we gekeken hoe we een nieuwe professionele website konden ontwikkelen die past bij de doelgroep van Terecht Gesteld. Hiervoor hebben we de website in een geheel nieuw jasje vormgegeven met nieuwe functionaliteiten.

Aanpak

Samen met de organisatie zijn we begonnen met de inventarisatie. Zo hebben we alle benodigde functionaliteiten besproken en bepaald hoe we de online vindbaarheid konden behouden door middel van een SEO migratie. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de een ontwerp voor de nieuwe website.

Na de go van onze opdrachtgever zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling van de website. Tijdens de ontwikkeling zijn er diverse koppelingen gemaakt met de functionaliteiten op de website en is alle content overgenomen van de oude website.

Voordat we de website daadwerkelijk konden lanceren hebben we een nulmeting gemaakt van de huidige posities van de website. Dit om in de gaten te houden of de SEO migratie goed is verlopen. Om de online vindbaarheid van Terecht Gesteld in acht te nemen, hebben een URL-structuur gebouwd die ervoor heeft gezorgd dat er geen posities zijn verloren.

Resultaat

Dankzij de gestructureerde aanpak en duidelijke communicatie met de opdrachtgever hebben we een mooie website mogen opleveren die geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Naast de SEO migratie was het doel om de website technisch goed te ontwikkelen met de juiste functionaliteiten.

Daarnaast heeft ons online marketing bureau uit Nijmegen ervoor gezorgd dat de verantwoordelijken binnen Terecht Gesteld zelf aan de slag kunnen met de website. Hierbij gaat het voornamelijk om het creëren van content en het gebruik van e-mail marketing.

“Coo Digital is ons uitstekend van dienst geweest bij onze digitalisering. In korte tijd heeft het bedrijf onze website compleet vernieuwd, een digitale uitgave gemaakt van ons oorspronkelijk papieren blad en ons van begin tot eind op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen! Het bedrijf is erg betrokken en geeft uitvoering aan je wensen op maat!”

Noah van den Berg

Penningmeester | Terecht Gesteld

Hoe kunnen we jou helpen?

Wij krijgen energie en plezier in het behalen van nieuwe resultaten. Wil jij ook meer omzet en je online business naar een hoger niveau tillen? Dan gaan we hier graag over met je in gesprek. Bel ons via 024 – 23 40 204 of stuur ons een berichtje!